14-кратният шампион на Ролан Гарос Рафаел Надал, който дълго време се бори

...
14-кратният шампион на Ролан Гарос Рафаел Надал, който дълго време се бори
Коментари Харесай

Рафа Надал си остави вратичка за бъдещето: Не съм сигурен 100 %, че това ще е последното ми участие на Ролан Гарос

14-кратният първенец на " Ролан Гарос "  Рафаел Надал, който дълго време се бори с разнообразни физически проблеми, с цел да може да играе на втория шампионат от Големия шлем за годината, че " има огромни шансове " това да е последното му присъединяване в Париж. Той въпреки всичко си остави ненапълно отворена малка врата.

" Има огромни шансове това да е моят финален " Ролан Гарос "  . Но не споделям, че съм сигурен 100 %, че ще е последният ", съобщи Надал, който скоро ще навърши 38 години и който е печелил 14 трофеи от шампионата на червени кортове в Париж.

Тренирах, когато ми споделиха жребия и че ще се изправя против Александър Зверев. Това е нещо, което чаках, тъй като съм непоставен. Не можех да бъда оптимист. Не знам дали имам шанс или не, тъй като на хартия той е един от най-трудните вероятни противници. Но какво да върша, подобен е жребият ", разяснява Надал. 

" След Рим споделих, че има накъде да се усъвършенствам. Физически съм се подобрил по разнообразни способи, нямам толкоз доста ограничавания. Съжалявам, само че няма да кажа на 100%, че това е последният ми " Ролан Гарос ", тъй като пристигам след дълъг развой на възобновяване и в този момент се усещам по-добре. Не отвръщам според от това дали изгубвам на едно или друго място, а по-скоро поради чувствата, които имам ", добави испанският тенисист.

" Харесва ми да играя тенис и да пътувам със фамилията. Трябва ми още малко време, в този момент не мога да подсигурявам, че това ще е последният ми " Ролан Гарос "  

. Ограниченията, които изпитвах седмица след седмица и които ме караха да виждам бъдеще, което нямаше смисъл, към този момент ги няма. Тази седмица ги няма, а дали ще се проточи още, ще забележим. Факт е, че в Рим направих злополука, само че тук се усещам добре. "

" В Париж почувствах невероятна поддръжка от хората, имам добра седмица от тренировки, съумях да търча по-добре без толкоз доста ограничавания... Това място е вълшебно за мен. Толкова доста неща са се случили тук, които не съм си и представял, че мога да направя още веднъж, другояче нямаше да съм тук пред ввас. Повтарям, че не съм в позиция да кажа дали това ще е последният ми " Ролан Гарос ".

" Не желая да се чудя какъв брой надалеч мога да стигна. Ако се травма още веднъж, ще усещам, че не мога да продължа. Опитът ми споделя, че това може да се случи още веднъж. Мадрид беше последният ми Мадрид, там затворих кръг, само че останах без да мога да играя в някои мачове, в които бих желал да вземам участие. Имам поддръжката на цялото ми семейство и в случай че не преставам да се усещам по-добре... ", завърши Рафаел Надал.
 Рафаел Надал против Александър Зверев още в първия крът на
Рафаел Надал против Александър Зверев още в първия крът на " Ролан Гарос "

Тежък чоп за испанеца при последното му присъединяване в Париж

 
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР